Offentlig sektor

Digitalisering för att möta nya krav från medborgarna

På CGI har vi ett uttalat fokus på bransch och inom offentlig sektor levererar våra IT lösningar idag ett värde till medborgaren, organisationen och samhället. För offentlig sektor är givetvis digitaliseringen av mötet med medborgaren viktigt för att skapa en enklare vardag för medborgaren, men också för att säkerställa en effektiv förvaltning med hög kvalitet och säkerhet. I takt med den ökade digitaliseringen ställs även högre krav på en transparent förvaltning som stödjer innovation och delaktighet, för att kunna möta förväntningarna från framtidens medborgare.

Vårt främsta mål är att hjälpa våra kunder på resan att effektiviseras och transformeras till en digital organisation där fokus ligger på ökat värde och verksamhetsnytta. Oavsett om ni är en kommun, ett landsting eller en myndighet har vi erfarenheten och expertisen att hjälpa er till nästa steg.

CGI har i närmare 40 år arbetat med den offentliga sektorn i Sverige och med våra 30 kontor runt om i landet finns vi alltid nära dig som kund, vilket vi tror är en grundförutsättning för att uppnå en nära samverkan med hög leveranskvalitet.   

Det vi erbjuder

Public sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sectorPublic sector

Vår erfarenhet och expertis

  • Globalt och i Sverige är offentlig sektor vår största bransch. I Sverige har vi närmare 1 000 medarbetare som fokuserar på den offentliga sektorn. Många av dem kommer från insidan av det offentliga Sverige och vi finns representerade i alla landsändar. 
  • Vi arbetar idag med drygt 250 av Sveriges 290 kommuner i någon form och hjälper över 100 olika myndigheter med olika typer av IT-tjänster och molnlösningar. Våra elektroniska identifieringslösningar för myndigheter används över 6 miljoner gånger per år och i Sverige används våra system av kommuner, landsting och myndigheter för att betala löner till över 600 000 människor varje månad.
  • Inom vården får över 80 miljoner vårdtagare i Europa och USA sin information från webbplatser och portaler som CGI har utvecklat.
  • Vi har en stor internationell erfarenhetsbank att ösa ur. Under årens lopp har vi hjälpt över 2000 myndigheter i 15 länder att förbättra sin service och öka sin effektivitet. Vi samarbetar med allt från regeringar till statliga bolag och kommuner, förutom här i Sverige, även i t ex Finland, Tyskland, Storbritannien, Kanada och USA.

Klicka här för att läsa mer om Offentlig sektor på vår globala webbplats